نسخه حاضر درکتابخانه ملی، كتابخانه بزرگ آيت الله العظمي مرعشی نجفی (ره)، كتابخانه مدرسه عالی شهيد مطهری (ره)، کتابخانه حوزه علمیه فیضیه مازندران موجود است.
GENERAL NOTES PERTAINING TO DESCRIPTIVE INFORMATION
Text of Note
آغاز: بسمالله ... و به ثقتی الحمدلله الذی لا تحصی نعمه و لا تعد مواهبه و الصلوه و السلام علی اشرف رسله واکرم بریته ...و بعد فیقول المفتقر الی الله الغنی عبدالله المامقانی عفی عنه ربه بن الشیخ ...
Text of Note
انجام: ... هذا البلاء عنا واجعله الغلاء الموعود متصلا بظهور حجتک علی خلقک و مصفی الارض عن الظلم و الجور ربنا ... و قد فرغت من تسوید هذه النسخه الشریفه فی الیوم الثانی من شهر ربیع الاول سنه الف و ثلثمائه و خمس و اربعین من الهجره النبویه (ص) و انا الفانی احمد بن الشیخ محمدحسین.
NOTES PERTAINING TO PHYSICAL DESCRIPTION
نوع خط:
نوع جلد:
تزئینات نسخه:
Text of Note
نسخ
Text of Note
جلد مقوایی با روکش کاغذی ابروبادی و عطف تیماج مشکی لچکی تیماج مشکی. (۱۷۴۵)
Text of Note
جدول مضاعف و کمنداندازی (حاشیه های کتاب که دارای دو خط است). (۱۷۴۵)
NOTE RELATING TO THE COPY IN HAND
Text of Note
در حاشیه تصحیح صورت گرفته با اختصار (ص) می باشد
Text of Note
در حاشیه کلمات و عبارات جاافتاده متن نوشته شده است.
Text of Note
حواشی زیادی با نشان « منه»، «مجمع البحرین»، «منه دام ظله»، «منه مدظله العالی»«ق»،، ... است
INTERNAL BIBLIOGRAPHIES/INDEXES NOTE
Text of Note
دارای غلطنامه در پایان کتاب است.
SUMMARY OR ABSTRACT
Text of Note
«نهایة المقال» یکی از آثار گرانقدر فقه استدلالی در شرح کتاب بر خیارات المکاسب شیخ اعظم انصاری «قده» میباشد. این کتاب به درخواست پدر بزرگوار ایشان شیخ محمد حسن مامقانی (م ۱۳۲۳ ق) و برای تکمیل کتاب غایة الآمال وی به همان سبک تالیف شده است. از آنجایی که مؤلف در این کتاب در بسیاری از موارد به نظریات پدر بزرگوارشان اشاره داشتند که گاهی آنان را پذیرفته و گاهی رد مینمایند، این کتاب آمیختهای از نظریات مؤلف و پدر محقق وی میباشد. این کتاب نظیر غایة الآمال با توجه به وسعت تتبع و مباحثی که به صورت مستقل مطرح شده نظیر غایة الآمال کتابی مستقل از تقریرات درس خارج مؤلف میباشد. در این کتاب تقریبا تمامی اقوال فقهای عظام از زمان شیخ صدوق تا زمان مؤلف به صورت رمز و کنایه و با اسامی مختصر مطرح شده و نظیر کتابهای « جواهر الکلام » و « مفتاح الکرامة »، دائرة المعارفی از اقوال و نظریات فقهی میباشد. در این کتاب صرفا کتاب خیارات شرح زده شده است .